Novinky

Republikové finále barevného minivolejbalu  Mládež | 11.06.2023


V termínu 10. – 11. 6. 2022 se uskutečnil v našem hlavním městě třetí finálový republikový turnaj v barevném minivolejbale. Do Prahy se sjelo přes 250 družstev!! Co do kvality soupeřů to byl jednoznačně nejlepší letošní turnaj, kterého jsme se zúčastnili. Hrálo v areálu Podvinný mlýn na hřištích vedle UNYP arény. Náš VK jela do Prahy reprezentovat dvě družstva. Červené: Matyáš Moravec, Karolína Kopecká, Šárka Luščáková a modré dívky: Kačky Martincová a Dusbabová, Karolína Křepelová.

Počasí nám přálo oba dva dny a děti byly natěšené na hru. V sobotu ráno týmy opět obdržely trička příslušných barev. Velká změna byla, že rozlosování a výsledky nebyly zapisovány na papír, ale každá barva měla vlastní QR kód a vše se tak sledovalo on – line. Každá změna se hned zaznamenala a výsledky byly dopsány téměř okamžitě po odehrání kola.

V sobotu se hrály základní skupiny. V těch červení ani jednou neprohráli a v neděli tak postoupili do skupiny o 1. – 12. místo. Modří bohužel dvakrát prohráli a skončili ve skupině na 2. místě. V neděli tak hráli ve skupině o 13. – 25. místo.

V neděli čekala naše družstva porce 8 zápasů! Červení bez prohry postoupili do play off bez prohry z 1. místa. Ve čtvrtfinále „zničili“ Karlovarsko 27:5 a postoupili do semifinále. V něm na ně čekaly „nymburské bomby“. Ve výborném zápase jsme prohrávali o 3 body. Závěr jsme však fantasticky obrátili a vyhráli 10:7 (tzn. budeme hrát o vítězství v turnaji). V druhém semifinále vyhrála Kometa. Takže finále bylo jasné východní Čechy versus Praha. Finále už takové drama nebylo, červení si stále udržovali náskok a vyhráli 13:10. Po Ostravě tak Maty, Šárka a Kája vyhrává i v daleko větší konkurenci (celkem 54 družstev) i v Praze!! Zaslouženě se tak stávají neoficiálními „Mistry ČR v červeném minivolejbale“!! Gratulujeme!

Modří ve své skupině hráli jak na houpačce. Ale zlepšení oproti turnaji v Ostravě bylo viditelné. Celkově to stačilo na 22. místo. Z 77 zúčastněných modrých družstev. Též pěkný výkon, Kačky, Kačky a Káji.

Děkuji rodičům za dopravu, ale i za morální a psychickou podporu svých dětí. Tak velký turnaj v takovém teple – klobouk dolů. Díky! Na závěr chci moc poděkovat obci Kvasiny za podporu klubu.

Za VK AŠ Kvasiny

Martin Moravec

 

Fotografie z turnaje

 

19.06.2019