Novinky

Republikový turnaj Ostrava  Mládež | 04.06.2023


O víkendu 3. - 4. 6. 2023 jsme se zúčastnili republikového turnaje, který se konal v Ostravě. Hrálo se v nejmodernější atletické hale v ČR. Kvasinské barvy reprezentovala 3 družstva. Oranžové - S. Srp, D. Vašátko. Červené - M. Moravec, K. Kopecká a modré dívky - K. Martincová, K. Dusbabová, K. Křepelová.

Ještě před turnajem děti navštívila česká mužská volejbalová reprezentace. Děti si nechaly podepsat kartičky, trička, míče a se svými vzory se společně vyfotily. Během dopoledne se ještě rozehrály zákl. skupiny, po kterých jsme se všichni přesunuli na Zlatou Evropskou volejbalovou ligu do haly Ostravské univerzity, kde hrála nejprve ženská reprezentace a poté mužská. Pro děti to byl krásný zážitek, především zápas mužů, protože porazili Estonce 3:1. Atmosféra byla úžasná!

V sobotu se rozehrály základní skupiny a v neděli se hrály semifinálové a poté finálové skupiny. Děti tak odehrály velký počet desetiminutových zápasů. Naše děti se opět neztratily. V oranžové barvě kluci na svém prvním velkém turnaji obsadili pěkné 6. místo. Modré dívky se umístily na 8. místě. A to nejlepší nakonec. Červení Maty a Kája odehráli o víkendu 12 zápasů, které všechny vyhráli. Celý turnaj tak zaslouženě vyhráli = 1. místo a velká gratulace!

Celý víkend probíhal k turnaji i doprovodný program, kde děti plnily úkoly a soutěžily o drobné ceny. Celá naše výprava malých volejbalistů v doprovodu svých rodičů si celý víkend náramně užila. Po všech stránkách vydařený turnaj. Už se těšíme na příští víkend do Prahy, kde proběhne další republikový turnaj.

Za VK AŠ Kvasiny

Martin Moravec

 

Fotografie z turnaje

 

19.06.2019